Nevergreens XL #6

Dags för en liten miniserie i Nevergreens XL-format. För hur mycket jag än försöker rensa och korta ner så går det inte att göra ett enkelavsnitt om Stock-Aitken-Waterman. 80-talets Holland-Dozier-Holland la ju beslag på både topplistor och artister under sina guldår i slutet av 80-talet, men resan dit är brokigare än man kan tro.
Så här kommer tre avsnitt tillägnade PWL och arvet efter dem. I första avsnittet lyssnar vi på låtar från de tidiga åren, då Divine och Dead Or Alive stod för framgångarna. Framgång är så klart inget som intresserar oss så vi lyssnar istället på Lana Pellay, Michael Prince och lite sånt som ni säkert inte ens hört men som faktiskt skrevs och/eller producerades av S/A/W.
När framgången väl kom var det många som vände sig till PWL för att få liv i sina ibland lite tynande karriärer. Vissa fick man liv i. Donna Summer och Bananarama till exempel. Lite sämre gick comebackförsöken för artisterna vi ska lyssna på.
Nästa program i serien kommer om några veckor.

NevergreensXL_EP06

Låtlista:

Michael Davidson – Turn It Up (Sire; 1987)
Agents Aren’t Aeroplanes – The Upstroke (Proto; 1984)
Lana Pellay – Pistol in My Pocket (Sublime; 1986)
Michael Prince – Dance Your Love Away (Bolts Records; 1985)
Splash – Qu’Est-Ce Que C’Est (Rocket Record Company; 1986)
XS-5 – I Need More (Metronome; 1988)
England Football Team – All the Way (MCA; 1988)
Dance Aid – Give Give Give (Mega Records; 1987)
Three Degrees – The Heaven I Need (Skylight Records; 1985)
Phil Fearon – I Can Prove It (Chrysalis; 1986)
Precious Wilson – Only the Strong Survive (Jive; 1987)
Sigue Sigue Sputnik – Success (Parlophone; 1988)
O’chi Brown – Whenever You Need Somebody (Magnet; 1985)