Nevergreens XL #4

En favorit i repris i Nevergreens-lägret. Låtar som floppade i sin originalversion men blev en hit som cover. Varianterna är många. Vissa är regelrätta covers, andra är ihärdiga försök från skivbolag och musikförlag att ge låtar man trott på fler chanser.

Ni som brukar lyssna på Nevergreens och har gjort det ett tag vet att vi redan haft ett sådant här program. I första avsnittet av andra säsongen grottade vi ner oss i ämnet för första gången. Detta var våren 2015, så jag har faktiskt tagit med några av låtarna från det programmet även här. Sorry för upprepning, men jag tror inte det drabbar så många negativt.

Här hör vi i alla fall förhoppningsvis okända originalversion av 80-tals-hits som Magnus Ugglas ”IQ”, Hazell Deans ”Who’s Leaving Who”, Laura Branigans ”Shattered Glass” med flera. Laura är dessutom med och sjunger också. Hon gjorde ju originalet på en låt som blev en hit senare med Cher.

NevergreensXL_EP04

Låtlista:

Jules Shear – All Through the Night (EMI America; 1983)
Bruce Woolley – (Blue Blue) Victoria (CBS; 1981)
Anne Murray – Who’s Leaving Who (Capitol; 1986)
Elisa Fiorillo – Jackie (Chrysalis; 1987)
I-Ten – Alone (Epic; 1983)
Noosha Fox – The Heat Is On (Chrysalis; 1979)
Lover Speaks – No More I Love You’s (A&M; 1986)
Monica Barwén – När Vi Rör Varann (Mariann; 1979)
Otis Clay – The Only Way Is Up (Echo Records; 1980)
Floy Joy – Weak in the Presence of Beauty (Virgin; 1986)
Michael Des Barres & Holly Knight – Obsession (A&M; 1983)
Sue Gatlin – Two of Hearts (On the Spot; 1984)
O’Chi Brown – Whenever You Need Somebody (Magnet; 1985)
Ellie Warren – Shattered Glass (Precision; 1980)
Laura Branigan – I Found Someone (Atlantic; 1986)
Frantic Elevators – Holding Back the Years (No Waiting; 1982)