Avsnitt 1

Nevergreens – Avsnitt 1

Aldrig har det släppts så mycket skivor som på 80-talet. Goda år för storbolagen med många försäljningsrekord och förbättrade distributionskanaler för småbolagen.

Det är två bidragande orsaker till att man efter att ha grävt i billiga skivbackar i 30 års tid fortfarande kan hitta skivor med mainstreamartister man aldrig hört talas om innan. Band som gavs ut på stora bolag och fick de bästa förutsättningar med erfarna producenter och i många fall påkostade musikvideor. Men inget hände.

Få band och artister är så bortglömda som dessa idag. Många marginella genrer har sin lilla fanbase som älskar att hitta de där udda singlarna, så om du ska ha en chans att bli återupptäckt så måste du vara ganska genretrogen. Obskyr och renodlad syntpop, indiepop, soul och powerpop finns det alltid en marknad för.

Men här har vi banden som blandade allt det där. Ett vanligt band, med helt vanliga influenser. Ofta kom de i kölvattnet av något annat. Vi kommer stöta på massor av små barn till Duran Duran, Pet Shop Boys, a-Ha, Kim Wilde och de andra giganterna. Band som i många fall inte var helt oävna, men som i så fall föll på något annat. Kanske var de för gamla, kanske kom de från fel land, kanske släpptes deras skiva en vecka då det släpptes alldeles för många andra bra skivor.

Avsnitt 1

Nu är det dags för upprättelse! I den här programserien ska vi spela 80-talshitsen som aldrig blev hits. Och det ska vi göra på 80-talsvis. Ni kommer förstå.

I Nevergreens avsnitt 1 hör vi brittiska ABBA-kopior, ett danskt Trance Dance, amerikansk europop och ett embryo till bandet Wax. Bland annat.

Singlar som spelas i programmet:
Angel Chorus – Devil On My Shoulder (10 Records; 1985)
DeFilm – I Saw Your Dreams (Portrait; 1986)
The McGanns – Shame About The Boy (Chrysalis; 1983)
Arrogant – Ego (Rocket Record Company; 1980)
Telepathic – We Are Telepathic (MTM Records; 1983)
Tony Beverly – Into The Night (WEA; 1984)
Common Knowledge – Victoria (Mercury; 1984)
Intaferon – Streamhammer Sam (Chrysalis; 1983)
Johan Daansen – Deadly Game (WEA; 1984)
No Hat Moon – I Love Today (Towerbell; 1986)
Wendy Wu – Run Jilly Run (Epic; 1982)

[mixcloud https://www.mixcloud.com/vladislavbonita/nevergreens-s01e01/ width=660 height=208 hide_cover=1 hide_tracklist=1]